Dii Dzhii Biii...

 Rođen 26.11.1979. u Zadru kao razmaženi sin jedinac. Po izlasku iz bolnice kao omiljenu igračku izabire mini verziju koncertnog glasovira. Nakon godinu/dvije otkriva gramofon! Bila je to stara Tosca izradena u Nisu. Kao mlad uglavnom sluša klasicnu glazbu! U svijet moderne glazbe uvode ga Beatlesi. Prvo što je zaintrigiralo njegov misaoni proces bilo je nekoliko uvodnih taktova na pocetku pjesme COME TOGETHER s albuma Abbey Road.

Kroz neko vrijeme uništava nekoliko ploča svojih roditelja shvativši da manualnim pomicanjem ploče naprijed-nazad postiže zanimljiv skriputav zvuk! Nakon ljutnje roditelja i sankcija koje su usljedile, od kuhinjske krpe izrađuje predmet okruglog oblika dimenzija pijata na gramofonu za što je tek kasnije saznao da se zove SLIP-MAT!!

U drugom razredu osnovne škole paralelno krece i u glazbenu školu "Blagoje Bersa" u Zadru i uci klavir u klasi prof. Đurdice Androvic te pohada satove Solfeggia kod Marije Adum. Pokušava i sam skladati kod kuce na svom pianu Solton. Paralelno završava osnovnu i osnovnu glazbenu školu uz postignuce crnog pojasa u Karate klubu Dalmacija- disciplina SHOTOKAN!!! Upisuje opcu gimnaziju Jurja Barakovica u Zadru te odustaje od daljnje glazbene naobrazbe. Glazbeni ukus oduvijek mu se kretao u izrazito širokom spektru. Slušao je od klasike do heavy-metala iako je ocigledno bilo da su mu nekako bolje ležali sporiji i mracniji uratci.

U svijet elektronske glazbe ulazi 1987. godine nakon što je cuo skladbu ICE-T-a COLOURS. Tu raste njegov interes za rap glazbu..

1989. godine ludi za bandom PUBLIC ENEMY te pogotovo skladbom Burn Hollywood! U to vrijeme otkriva i 808-STATE koji ga uvode u TECHNO svijet! Pravi boom elektronske glazbe doživljava 1992. Godine izlaskom albuma THE PRODIGY EXPERIENCE. U to vrijeme aktivno se bavi svojom audiotekom

D.J. postaje 1995. na nagovor prijatelja (Vedran Vinketa ga želi angažirati u organizaciji svog prvog party-a (što ovaj odbija) uz obrazloženje: Onda bar sviraj! Imaš brdo glazbe i znaš s njom, a uz to ćes to učiniti - besplatno!) I tako je pod pseudonimom B. prvi put stao pred publiku na svom prvom javnom nastupu 31.3.1995. To je iskustvo na njega ostavilo tako snažan utjecaj da povratka više bilo - nije!!! Do danas je svirao po svim klubovima zadarske županije, a kao resident dj svirao je u 4-PLAY-u, SATURNUSU, AQUA-i. Takoder ja nastupao u Slovenii (Metlika i SlovenjGradec), Bestu i Tvornici (Zagreb), Aci, Obojena Svjetlost (Split), Palach, Imperial, Had (Rijeka), Tresor (Krk), Aria (Brac), etc...

Surađivao je sa gotovo svim hrvatskim dj-ima, a od stranih tu su: Richard Grey, J.Jeff, L.E. Bass, T-Jay, Dave Mothersole (London/ U.K.), Roberto Q. Ingram (U.S.A.), Pascal F.E.O.S., W.J.HEINZE (Deutschland), Nick Gadget (Sweden), Jean Marie Kone, Claude Monet (France), Kris Rhythm, Aziz (Austria), Beamish & Oberon (U.K.)…! Izvan okvira party scene nastupao je sa: Dino Dvornik (umixavao matrice), Edo Maajka, TBF, Bolesna Braca, Elemental, Tram 11...

Do danas je zadržao konstantu u filozofiji koju gaji prema glazbi. Ne voli ograničavanja bila ona stilska ili kronološka jer ih smatra kontraproduktivnim!!! Smatra da kako u životu tako i u glazbi iskrenost mora biti na prvom mjestu. Ne želi se kategorizirati niti kao techno niti kao house dj. 

Većina ga ljudi karakterizira kao house i tech-house dj-a (i sam priznaje da se njegova definicija techno glazbe uvelike razlikuje od ustaljenog mišljenja većine). Najdraži su mu HARD-STEPPIN` oblici plesne glazbe sa što kompliciranijim ritam sekcijama! Obožava ELECTRO! Stilski uvijek želi zadržati širok spektar trudeći se iskoristiti nekoliko utjecaja i sklopiti ih u homogenu cielinu (npr. House + acid house = tech-house...)

Kao najkreativnije glazbenike opisat će klasičare i jazzere, dok su mu najoriginalniji i najzabavniji glazbenici današnjice: Aphex Twin, Rambo Amadeus, Matthew Herbert, Wagon Christ, Luke Vibert, Less Claypool (Primus), Neil Lanstrumm, Joey Beltram, Christian Vogel, Bjork, Portishead (Andy Smith), Radiohead, Dave Clarke, KRS-1, Damir Kustic a.k.a Little Prince (Radio Maximum 90.3 FM Rijeka)...