Electronic Soul interview

Electronic SOUL (Albino Šimunović) započeo je sa radom još prije 6 godina u rodnom gradu Đakovu organiziravajući male partye te tako polako upoznavao sve veća lica elektronske scene odlučio ugostiti i veliko ime domaće klupske scene Petra Dundova, te se 2011. seli u Makarsku gdje počinje raditi razne programe pa čak i domaće. Nakon nekog vremena upoznaje Jolly Joka te u suradnji sa Jolly Jokom i Galincom sudjeluje na njihovom TECHNOTICA gdje su ugostili još neke od velikih domaćih umjetnika, a i stranih kao što su: Mladen Tomić, Alen Milivojević, Sammy Jarar, Fabian Jakopetz, Teo Harouda, Pero Fullhouse i mnogi drugi... Nakon toga odlučuje pokrenuti sam svoj projekt te kreće u osvajanje lijepe naše. Tako je do danas radio pod više imena: Strictly Techno, Tech Nation, Progressive Nation. Nekada i samo pod imenima Clubova, a danas je to Electronic SOUL koji djeluje u svim većim gradovima RH.

Kako je nastao Electronic Soul?

Electronic SOUL započeo je sa radom još prije 6 god. u rodnom gradu Đakovu organizirajući male partye, te tako polako upoznavao sve veće face elektronske scene.  Došlo je do odluke da se ugosti i najveće ime naše scene Petra Dundova. 2011 se seli u Makarsku gdje počinje raditi razne programe, pa čak i domaće, ali nakon nekog vremena upoznaje Jolly Joka te u suradnji sa Jolly Jokom i Galincom sudjeluje na njihovom programu TECHNOTICA gdje su ugostili još neke od velikih domaćih umjetnika, a i stranih kao što su : Mladen Tomić, Alen Milivojević, Sammy Jarar, Fabian Jakopetz, Teo Harouda, Pero Fullhouse i mnogi drugi... Nakon toga odlučuje pokrenuti sam svoj projekt te krece u osvajanje lijepe naše. Tako je do danas radio pod više imena: Strictly Techno, Tech Nation, Progressive Nation, Nekada i samo pod imenima Clubova, a danas je to Electronic SOUL koji djeluje u Svim većim gradovima RH. Nina Boat Club (Rijeka), Taboo (Zagreb), Outside (Osijek), Mistiq (Supetar), Plaza (Makarska) Yolo (Đakovo), Neo (Sisak), Galileo (Rijeka), Vanilla (Vinkovci) bio je tu i Hitch (Zadar) te Ledana (Zadar)... Ugostio je još: George Privatti (Italia), Darkrow (Španjolska), Dj Link (Portugal), Kodra (Makedonija), Goyes (Mađarska), Chris Drifter (Mađarska), Stanny Abram (Slovenija), TKNO (Srbija), WorDa (BiH) FORM live, Fixsell, Ervin Mandari, Adoo, Poco Loco, Tom Jay, Lemon enc, Edy c., Dj Jock, Miss Slave, Lilonee, Labooz, Butters, Jolly Joke, Galinac Galinac, Marijan Babitz, Miro Underground Control i mnoge druge... Uglavnom Electronic SOUL postao je brend koji polako, ali sigurno ima sve više publike, a publika ga je prepoznala kao sinonim za vrhunske provode.

Što je točno Electronic Soul i za što se zalaže taj projekt?

Electronic SOUL je zapravo projekt koji se zalaže za ujedinjenje svih artista na području lijepe naše i za promicanje elektronske umjetnosti u smislu širenja scene te za predstavljanje mladih i još nepoznatih Dj-a široj javnosti.

Tko sve stoji iza tog projekta?

Iza projekta stoji ustvari samo jedna osoba, a to sam ja. Moje ime je Albino Šimunović, inaće sam iz Đakova, rođen 13.05.1983. No nitko ne može sam ostvariti cilj pa tako imam i ja suradnike u svakom od navedenih gradova. Naveo bih neke od njih: Fabian Jakopetz, Bojan Slavojević (Labooz), Danijel Malinić (Fixsell), Mateo Nekić (Butters), Iva Petani, Joško Vukadin (Jolly Joke), Ervin Mandarić (Ervin Mandari) i Tomislav Miletić (Milex)

Udomaćili ste DJa Tom Bug, mada nitko nije očekivao da se ta večer može odviti u Ledani. Kako si uspio vidjeti potencijal u Ledani tj. kako nalaziš prostor?

Tom Bug sam po sebi je veliko ime House glazbe u RH, a i šire, a Ledana je općenito po meni prostor kao stvoren za House. Da se održao Techno party na istome mjestu moguće je da ne bi bio tako uspješan. Dakle što se tiče same organizacije bitno je prepoznati što publika na tome mjestu ustvari želi, te uskladiti prostor sa temom. No iskustvo mi govori da ustvari nije bitno mjesto održavanja, već kako je taj event najavljen i koliko je truda uloženo u marketing. 

Ima li Electronic Soul svoju agendu i što možemo očekivati ubuduće od Electronic Soul organizacije?

Zapravo ima. Upravo radim na planu programa za nadolazeću sezonu. Trenutno je Osijek na redu i istočni gradovi, pa onda Rijeka i zatim se spuštamo prema jugu. No ne mogu vam reći još ništa točno o datumima i lokacijama jer ni sam još nisam završio plan. Mogu samo reći da će biti tu puno dobrih artista kako domaćih tako i stranih te da ćemo se ove sezone puno naplesati i lijepo zabaviti.

Nakon Tom Buga i "odrađene" Ledane, organizirate humanitarac za našu Antoniu Maričić iz Zadra. Možeš li nam reći malo više o tome?

Pročitavši članak o Antoniji istog trenutka sam odlučio da želim pomoći toj curi da lakše pronađe sredstva ka ozdravljenju. Iako ju ne poznam jednostavno mislim da je to ispravno od mene. Nekako mi je srce ispunjeno zadovoljstvom sada kada sam to i ostvario. Smatram da se dobro uvijek isplati, da se dobro uvijek dobrim vraća. Jer nikada ne znaš kada će tebi možda trebati nečija pomoć. Nadam se da će se ljudi odazvati u što većem broju te prepoznati lijepu gestu i pomoći našoj prelijepoj sugrađanki da sakupi sredstva za daljnje liječenje. I nije stvar da li netko voli ili ne voli elektronsku glazbu, bitno je da dođu dati podršku i pokazati koliko Zadar ima veliko srce. Jer nikada neznate kada će pomoć Vama biti potrebna.

I za kraj, tvoja poruka našim čitateljima?

Hvala vam na datom povjerenju, Electronis SOUL bez Vas ne bi uspio.

Vidimo se uskoro na HUMANITARCU, a do tada ostanite lijepi, zdravi i pametni. <3 Rave On