Poco Loco interview

Poco Loco je mladi Dj koji nam dolazi iz Pule i imat ćemo priliku ugostiti njega i njegovog mentora Adoo u Starom kazalištu u organizaciji Electronic Soul. Njihov zajednički producentski uradak „Chase“ se našao na „Stick Miami 2016 „ kompilaciji. Kako nas je event u Starom kazalištu zaintrigirao, kao i svako novo ime koje dođe nastupati u Zadru, htjeli smo malo bolje upoznati naše skore goste.

Tko je Poco Loco i kako je nastao?

Poco Loco ili pravim imenom Andrej Begić; odavno sam išao po partijima i stvarno volim taj svijet elektronike, ali uvijek sam htio nešto više od muzike. To su mi omogućili Tomi Rollo i moj najbolji prijatelj i mentor Adoo - da nije njega bilo nikada ne bi iskusio ovaj svijet glazbe.

Kako bi opisao svoj početak tj. dio koji te "zakačio" na elektroniku?

Moj početak je bio savršen, imao sam prvi puta javno zasvirati prošle godine u Crikvenici povodom Karnevala, i mogu samo reći da svaki artist to želi da mu tako bude, znači publika je stala uz mene, to je bila euforija u klubu, ja ni sam ne znam kako, sve se poklopilo i znači savršen osjećaj! E to je ono što uvijek tražim i to me zakačilo.

Kako bi opisao svoj stil?

Moj stil je techno, volim da je tvrdo i mračno, mada ne sviram uvijek tako; variram od publike do publike, nastojim se prilagoditi.

Da li se taj stil mjenjao s vremenom?

Pa sigurno se promijenio, jer ne sviram niti približno blizu kao i na početku.

Koji su tvoji DJ uzori?

Od početka karijere gledam i pratim rad svog prijatelja Adoo-a i uz njega sam stvarno dosta naučio tako da slobodno mogu reći da je jedan od uzora, ali moj idol trenutno je Julian Jeweil stvarno top artist.

Koju opremu koristiš u setovima?

Od opreme koristim aptop, dva kontrolera Traktor X1 i mixer naravno.

Smatraš li da je bitna oprema u nastupu jednog DJa?

Naravno da je bitna oprema samo, treba i sa opremom znati rukovati i izvući od nje maximum, što je moguće.

Kako bi opisao scenu u Puli?

Scena u Puli je OK. Mislim da se sve više radi na njenom uzdizanju - tu je po meni Bebetto jedan od vodećih koji ima svoje poznate programe kao što su Slurp! Festival na tvrđavi Punta Christo, pa razni partiji u tunelima ispod grada˝Zerostrasse˝, sve u svemu mislim da se ide dobrim putem.

Reci nam štogod o produkcijskom uratku Adoo, Poco Loco - "Chase", koji će se naći na kompilaciji "Stick Miami 2016".

Kao što već svi znaju surađujem sa Adoo-om i imali smo jedan projekt a to je ovaj, i Alberto Ruiz sa kojim smo inače u kontaktu nam se javio i htio je da napravimo traku za njegov label odnosno za kompilaciju ˝Stick Miami 2016˝ koja izlazi povodom Miami Winter Music Conference. Albertu smo poslali projekt i rekao je da mu se sviđa i tako eto nas na toj kopilaciji, inače to je moj prvijenac i mogu biti više nego sretan zbog toga što se dogodilo.

19.03. nam dolazite ti i Adoo u Zadar u Staro Kazalište. Da li vam je ovo prvo gostovanje u Zadru i što očekujete od eventa?

Ovo nam je obojici prvi put u Zadru da sviramo i očekujemo da će biti dobra atmosfera i da će publika biti zadovoljna, mi ćemo dati sve od sebe kao i svaki put da atmosfera bude na top nivou.

https://soundcloud.com/admir_adoo
http://dj-adoo.com
https://pro.beatport.com/artist/adoo
https://www.facebook.com/adoo
http://dj.beatport.com/poco.loco
https://soundcloud.com/poco.loco
https://www.facebook.com/poco.loco