Miss Soulfly interview

Miss Soulfly a.k.a. Marina Karamarko uvijek nastupa iz srca s tendencijom širenja energije i emocija na podij sa zadatkom da vam ostavi srce prije odlaska kući. Sa svojim jedinstvenim stilom i karizmom je odmah osvojio plesne podije. Sve je počelo još u 2005. godinu, kada je odlučila transformirati ljubav za glazbu u život s mukom. Nakon nekoliko ljetnih rezidencija u kojima je oštrila svoje vještine, bila je sigurna da je to karijera koju želi nastaviti .

Kako i kada si prvi put došla u kontakt sa glazbom?

Miss Soulfly: Pa prvog puta se vjerovatno ne sjećam :) Glazba se provlači kroz cijeli moj život, a neka vrsta edukacije kreće sa osnovnom glazbenom školom.

Što je tebi definiralo put kroz DJ-ing?

Miss Soulfly: Moj put je krenuo negdje sredinom fax-a, kada sam počela malo se igrati sa opremom koja je bila unutar kantine na fakultetu. Kasnije sam se pridružila udruzi Spirit da naučim još više i da upoznam ljude koji dijele slične interese. Malo kasnije, prijavila sam se na jedno natjecanje koje se tada održavalo u Rijeci i tu sam osvojila treće mjesto i privukla neku pozornost na sebe. Nakon toga pozivi za svirke su krenuli sami od sebe. Poželjela sam naučiti još više, te sam dvije godine radila i svirala ljeti te štedila za SAE u Ljubljani kojeg sam upisala nakon fakulteta. Nakon SAE radila sam u jednom studiju u Ljubljani, kasnije sam se vratila u Rijeku, te također radila u jednom studiju. Tada sam shvatila da moja karijera pati, jer ne stižem i raditi i fokusirati se na sebe, te sam odlučila pustiti sve to i nekako se posvetiti svojoj karijeri. Bilo je tu puno odricanja, puno rada, učenja, puno izazova, ali uvijek sam vjerovala u sebe. Kada sam vidila Burn Residency natjecanje, znala sam odmah da je baš to što meni treba. Prijavila sam se i nakon pobjede u Hrvatskoj, odlazim na Ibizu, gdje cijelo vrijeme mislim da sanjam :) Nakon toga se sve promijenilo.

Glazba je tvoj život i godinama si u glazbi  i na sceni; rad i trud. Kakav je tvoj stav prema tome što je jedan događaj, kao što je Burn Residency, utjecao na tvoju karijeru i otvorio vrata prema Europi? Smatraš li da  bi ti se ta ista vrata otvorila s vremenom?

Miss Soulfly: Pa Burn Residency mi je definitivno otvorio mnoga vrata i nakon toga više ništa nije bilo isto. Mislim da bi svakako došla do tih vrata s vremenom, ali ovo je uvelike pomoglo i ubrzalo neke stvari. Mogućnost da se predstavim vani je za mene oduvijek bila velika želja koja mi se nakon Burn-a napokon ostavila i presretna sam zbog toga.

Burn residency ti je omogućio odlazak na Ibizu. Nakon Burn natjecanja i upoznavanje sa otokom, da li postoji neka konekcija između tebe i Ibize?

Miss Soulfly: Definitivno, Ibiza je poseban otok i ima posebno mjesto u mom srcu. Vežem jako lijepe trenutke za taj otok, kako i neke manje lijepe, ali taj otok je upravo to, pun kontrasta.

Putovala si i nastupala po Europi. Kako bi opisala i usporedila stanje scene i clubbing kulturu u Hrvatskoj sa ostatkom Europe?

Miss Soulfly: Svugdje je glazba glavni mediji komunikacije s publikom i mislim da nimalo ne kaskamo za Europom, osim možda kvalitetom razglasa po klubovima.

Tvoj label slavi rođendan, zar ne? Kako je uopće došlo do otvorenja THANQ?

Miss Soulfly: Tako je, moj label slavi svoj prvi rođendan i jako sam ponosna na cijeli taj projekt. Nastao je skroz slučajno na neki nacin. Dugo sam razmišljala o kreiranju vlastitog branda, ali kako svi otvaraju label u zadnje vrijeme, to mi se nekako nije dalo ali jednu noc doslovno sam dobila val inspiracije, brdo slika ideja, pa i ime ThanQ. Hvala je riječ koju jako puno korisitm i često ju upućujem prijateljima, životu i svemiru. Mislim da je zahvalnost za stvari koje već imamo, ključ sreće i expanzije. Ako stavimo fokus na stvari kojima smo zadovoljni i za koje smo zahvalni, naprosto ta energija se multiplicira. Tako je nastao i projekt ThanQ kojim želim podsjetiti ljude i potaknuti ih da se fokusiraju na ono što imaju, a ne na ono što žele imati, a glazba je najbolji medij za to jer sadrži energetski val koji može pomaknuti ljude i potaknuti ih na promijene.

Koliko je odgovornost biti label owner?

Miss Soulfly: Pa ima tu svakako puno posla i ako želite raditi kvalitetno i profesionalno, onda to vuče veliku odgovornost.

Kako je nastala suradnja između tebe i Jason Timothya?

Miss Soulfly: Skroz spontano isto, kao i sve u mom životu. Jason ima web site posvećen Ableton-u i tutorialima, te je izbacio video u kojem nudi da pošaljemo loop s kojim ne znamo što bi, i da će on napraviti full traku od toga. Ja sam poslala i on je odabrao moj projekt, završio ga i javio mi se da mu se ful sviđa moj zvuk i kako radim i da „ajmo probat još koju traku“ zajedno napraviti. I tako je nastao naš EP koji je evo nakon samo jednog dana vani, skočio na #31 mjesto unutar Minimal žanra.

Kako ti je bilo na Sonusu 2015. kao warm-up DJica za John Digweeda?

Miss Soulfly: Sonus festival prošlog ljeta je bio definitivno highlight tog ljeta. Sonus je jedan fantastičan festival, besprijekorno organiziran sa divnom energijom u zraku i bila mi je velika čast da su me pozvali i dali tako odgovoran zadatak. Uživala sam svake sekunde i stvarno je bilo iznad svih mojih očekivanja. Nadam se da će me zvati opet.

Imaš li kakve planove ili neku agendu za budućnost koju bismo mogli očekivati od tebe?

Miss Soulfly: Pa ja se trudim da ne planiram previše, jer me život već previše puta iznenadio sa nekim svojim drugačijim planovima za mene :) Puno radim uvijek, jer mi je to ljubav i strast i sve što radim, radim s ciljem napretka, unapređenja i expanzije mene kao osobe i artista. Uskoro ću nastupiti na velikom flooru Ambasade Gavioli kao warm up za Ninu Kravitz i to mi je velika čast i veliki izazov. Nakon toga jurim za Poreč, gdje ću zatvoriti event nakon Umeka. Ljeto se već navelike puni datumima, imam ih par i na Ibizi tako da ću dio ljeta sigurno provesti i tamo. Planiram posjetiti i Sonar Festival u Barceloni. Ljeto je pred vratima i sigurna sam da će biti ispunjeno divnim svirkama i divnim ljudima, a onda opet puno vremena u studiju kad temperature popuste :)

I za kraj:

Dolaziš nam u Zadar 23.04 u Q Bar. Da li ti je ovo prvo gostovanje u Zadru i imaš li kakva očekivanja od zadarske publike?

Miss Soulfly: Tako je, stizže u Zadar ovaj vikend i za mene je to prvi nastup u Zadru i jako se veselim, pošto je Zadar moj rodni grad i uvijek ga rado posjećujem. Očekujem samo da ljudi budu nasmijani, puni ljubavi i želje za dobrom glazbom. Vidimo se uskoro!

https://www.facebook.com/MissSoulfly
https://pro.beatport.com/artist/miss-soulfly

https://pro.beatport.com/label/thanq