Eggy intervju

Eggy, punim imenom Marko Jurić, rođen je u Zadru 1989. Bio je rezident u Skipper clubu 2008. godine. Otada, njegova karijera je u konstantnom usponu. Svojim radom je puno toga napravio za zadarsku elektronsku scenu. 2013 se preselio u Zagreb i htio sam malo bolje pogledati kako se stvari odvijaju za našeg Eggya. Svi smo ga mogli čuti na KS Takeoveru, VivaRiva festivalu i Becksperience w/Brian Sanhaji & Heiko Laux. Tako da im je danas velika čast intervjuirati svog dobrog poznanika ili bolje rečeno, svog "kvazikolegu".

Eggy: Za početak, lijep pozdrav kolegama s Pitch Control-a, čast mi je što ste me ugostili ovim intervjuom.

Nakon godina i godina staža na zadarskoj sceni, otišao si nam u Zagreb. Da li ti je selidba u Zagreb pomogla u ostvarivanju višeg cilja u glazbi?

Eggy: Dakle, smatram da mi je selidba u glavni grad lijepe naše dao veliki push u ostvarivanju svojih snova. Moram priznat da je period od prvih pola godine ako ne i godinu bio vrlo turbulentan, imao sam tek po koju gažu svakih 3-4 mjeseca dok nisam upoznao jako dobrog prijatelja Luku Radoša, organizator velike Technology organizacije koja je u Zagreb dovela imena poput Ritzi Lee-a, Billy Nasty-a, Cleric-a s kojim sam imao priliku dijeliti pult te mnoga druga velika imena u 10ak godina organizacije. Nakon toga je sve išlo svojim tokom. Tako je počela moja zagrebačka priča u kojoj sam imao čast nastupati po svim klubovima.

Iako si nam otišao iz Zadra i dalje si nam čest gost. A između ostalog, brojiš i nastupe i u drugim gradovima. Ispričaj nam nešto o tome.

Eggy: Zadar će uvijek imat posebno mjesto u mom srcu kad dođem nastupati jer ipak sam se u svom gradu probio rezidencijom u nekoliko klubova počevši od Aquinte i Skipper-a. Što se tiče ostalih gradova, postao sam rezident Electronic SOUL organizacije koja me osim mog Zadra gura u dijelove Hrvatske gdje nisam još imao priliku vrtiti tipa Varaždin, te Sisak za koji sam bookiran početkom ožujka. Ima toga još, ali smatram da nema potrebe ići u detalje.

Koji je po tebi bio najupečatljiviji event na kojem si nastupa?

Eggy: Joj, malo škakljivo pitanje, stvarno je teško izdvoji jedan, ali eto ako moram, podijelio bih prvo mjesto na dva velika event-a, VivaRiva festival te Becksperience u Zadru gdje sam zagrijavao podij za idole, Brian Sangaji i Heiko Laux. Ajmo na iduće pitanje dok mi mozak nije zakuhao.

Iako svi znamo tvoj stil, molio bih te da nam opišeš svoj stil glazbe i koji su ti uzori.

Eggy: Moj stil je isključivo baziran na mješavini englesko-njemačkog pa čak i francuskog industrial techna. Uzori su mi umjetnici od kojih pretežito i vrtim uratke ,a to su Perc, Cleric, Developer, UVB, Speedy J, Hans Bouffmyhre, Edit Select, AnD, Brian Sanhaji,  Pfirter Itd.

Počeo si i sa produkcijskim uratcima. Kakva ti je razlika u energiji kada radiš sam svoje trake i kada si za pultom?

Eggy: Produkcija mi je na prvom mjestu iako se uz full time još borim za njeno vrijeme, ali to zadovoljstvo nema cijenu, reakcija publike kad zavrtim svoju traku u klubu me u potpunosti ispunjava. Energija koju pružam za DJ pultom se može mjeriti s energijom u studiju iako je za produkciju potrebna čista i potpuna koncentracija i kreativnost. Kad smo već kod toga ubrzo će biti novih izdanja, stay tuned.

Kolika je zapravo razlika u publici između Zagreba i Zadra?

Eggy: Razlika u publici između Zagreba i Zadra je velika, pošto je grad Zagreb jači u stanovništvu za nekih 12 puta što automatski znači da je broj publike mnogo jači; ma najbitnije mi je da na podiju vlada čista pozitiva! Moram priznati da Zagrepčani za razliku od Zadrana više vole tvrđi sound šta mi naravno ide u prilog

Kako bi ti opisao glazbenu scenu? Ima li možda nešto što bi promjenio u underground sceni?

Eggy: Po mom mišljenju, glazbena scena je možda najbolja otkad se osobno bavim s tim poslom, iz godine u godinu imamo sve više dobrih klubova i ljetnih festivala širom Hrvatske, tako da je palac gore!! Jedino bi možda promijenio dio publike koja ne pripada takvom tipu zabave jer se od njih ne osjeti pozitivna energija. Pošto danas ima masu ljudi koji se bave puštanjem glazbe volio bih da bar savladaju osnove prije nego izađu pred publiku jer nikad ne dobiješ drugu priliku da ostaviš dobar prvi dojam, ali ipak, tko voli nek izvoli.

Što ubuduće možemo očekivati od tebe?

Eggy: Od mene osobno ove godine možete očekivati dosta toga, osim mnogo gaža za koje sam već bookiran planiram izbaciti album za Klinik Room Records pošto mi je ovo ljeto 10ta obljetnica na sceni tj. od prve gaze s velikom La-Di-Dom. Nekoliko traka je već spremno a nadam se da ću uspjeti uloviti dovoljno vremena da napravim sve do kraja i naravno kako spada. Osim tog kuha se i po još koje izdanje.

Ovaj vikend nam se vraćaš tj. dolaziš nam u Q Bar sa DJ Linkom. Imaš li kakva očekivanja povodom eventa?

Eggy: Kao što sam već rekao, Zadar ima posebno mjesto u mom srcu, očekujem večer punu pozitivne energije i dobrog plesa, bit će mi  čast preuzeti pult nakon DJ Link-a i uz to sve slavim svoj 28. rođendan koji je 2 dana nakon zabave, tako da vjerujem da će večer biti za pamćenje i s toga pozivam sve prijatelje i poznanike da dođu da se kvalitetno zabavimo!

Što bi poručio svima koji čitaju ovaj intervju i onima koji će doći 18.02 u Q Bar?

Eggy: Dragi čitatelji, nastavite slušati, plesati, voljeti te živjeti glazbu jer ništa ne daje ni približno sličnu radost, a što se tiče 18.2. ću samo reći: "Dođite i uvjerite se!"

Facebook: https://www.facebook.com/EggyZadar

Beatport: https://www.beatport.com/artist/eggy

Soundcloud: https://soundcloud.com/eggy

Clubs And Parties: http://clubsandparties.net/eggy